Veelgestelde vragen over waterbedden

 

21. Kan mijn waterbed openbarsten ?

Neen. Een waterbed is immers een drukloos systeem. Daarom zal in het uitzonderlijke geval van een doorprikking van uw watermatras, het water ook slechts heel langzaam tussen uw matras en de veiligheidsvoering druppelen.

Terug naar de vragen


22. Kan mijn waterbed lekken ?

De kans daarop is zeer klein. De huidige productiemethodes garanderen immers stevige lasnaden en de meeste waterbedden hebben verstevigde hoeken. Alle waterbedden zijn voorzien van een veiligheidshoes (liner), die er bij een eventueel lek voor zorgt dat er geen water uit uw bed kan lopen.

Terug naar de vragen23. Kunnen mijn huisdieren mijn waterbed beschadigen ?

Dat is zeer onwaarschijnlijk. De cover of tijk die elke watermatras omhult, beschermt immers tegen scherpe klauwen of tanden. De kans bestaat wel dat uw huisdieren even graag in uw waterbed gaan liggen als u. Maar wie kan hen daar ongelijk geven ?

Terug naar de vragen24. Zal mijn waterbed doorzakken als men er op springt ?

Neen, in tegenstelling tot conventionele matrassen verslijt een watermatras niet door constante of extra belasting. Het ondersteunende element in een waterbed is immers het water zelf en dat behoudt zijn eigenschappen eeuwig. Uw waterbed verdraagt daarom niet alleen zeer hoge belastingen, het behoudt ook gedurende zijn hele leven 100% van zijn comfort en veerkracht.

Terug naar de vragen25. Kan een brandende sigaret mijn watermatras beschadigen ?

Ja. Zoals elke stof zal allereerst de cover beschadigd worden door een brandende sigaret. De watermatras zelf zal waarschijnlijk slechts zeer oppervlakkig geschroeid worden. Het water onder het matrasoppervlak verdeelt de hitte immers onmiddellijk, zodat er geen hoge temperaturen ontstaan in het vinyl. Het vinyl van een gevulde watermatras kan normalerwijze niet doorboord worden met een sigaret. Indien u door onvoorzichtigheid een schroeiplek op uw waterbed zou veroorzaakt hebben, volstaat het aanbrengen van een reparatieplakker om de normale levensduur van uw waterbed te behouden. Roken in bed blijft natuurlijk ook in een waterbed ongezond en gevaarlijk.

Terug naar de vragen26. Kan mijn waterbed doorprikt worden ?

Ja, maar het is zeer onwaarschijnlijk. Scherpe voorwerpen die per ongeluk in uw bed verzeild raken, moeten immers eerst door de dikke cover steken voordat ze uw watermatras kunnen doorprikken. Bij normaal gebruik van uw waterbed komt dit vrijwel nooit voor.

Terug naar de vragen


27. Kan ik een eventueel lekje zelf repareren ?

Het repareren van een lekje in een watermatras is zeer eenvoudig. Omdat een doorprikking van een watermatras normaal aan de bovenzijde gebeurt zal er heel weinig water uitlopen en kan men ze repareren zonder de matras te moeten ledigen. Hiervoor wordt een reparatiesetje gebruikt dat bij de meeste waterbedden wordt meegeleverd. Eens dat men een reparatieplakkertje heeft aangebracht, is de watermatras weer zo goed als nieuw. Een goed gerepareerd lek beïnvloedt de levensduur van uw watermatras niet.

Terug naar de vragen28. Kan een waterbed ingebouwd worden in een bestaande ombouw ?

Een soft-side waterbed kan in principe in elk bestaand bedframe ingebouwd worden. Het waterbed wordt in zijn geheel, met zijn eigen ondersteuning, binnen in het bedframe geplaatst. Sommige types van soft-sides zijn hiervoor al beter geschikt dan andere. De types met een in de hoogte gedeelde schuimrand zijn het meest geschikt. Niet alleen zal het resultaat er het best uitzien, ook het gebruiksgemak na de installatie is hoger. Maatwerk behoort tot de mogelijkheden.

Terug naar de vragen29. Hoe wordt mijn waterbed geïnstalleerd ?

Een waterbed wordt best door een vakman geplaatst. Op die manier bent u zeker dat het juist geplaatst is en dat het watervolume perfect aan u is aangepast. Het plaatsen van een waterbed neemt meestal 1,5 tot 2 uur in beslag, waarvan de meeste tijd gaat naar het vullen van de matras met water. De duur van de opbouw zal dus afhangen van de waterdruk in uw woning.

Terug naar de vragen30. Wat voor water wordt er gebruikt in een waterbed ?

Gewoon leidingwater. Of wilt u zoutwater ?

Terug naar de vragen


Comments are closed.