Veelgestelde vragen over waterbedden

 

11. Word ik niet zeeziek ?

Wij hebben nog nooit gehoord van iemand die dit probleem ondervond. Een waterbed beweegt immers alleen als u beweegt en deze beweging wordt ogenblikkelijk gedempt door de stabilisatie. Houd ook rekening met het feit dat u, door de verminderde druk, veel minder draait en woelt op een waterbed.

Terug naar de vragen


12. Hoelang gaat een waterbed mee ?

In laboratoriumcondities werden watermatrassen getest voor een equivalent van 40 jaar en vele van de allereerste waterbedden worden nog steeds elke dag gebruikt. De meeste waterbedfabrikanten garanderen een minimum levensduur van 5 jaar. De werkelijke levensduur is veel groter en hangt sterk samen met de zorg die aan het slaapsysteem besteed wordt. De levensduur van een watermatras is natuurlijk afhankelijk van de gebruikte vinylsoort en de kwaliteit van de lasnaden. Verder zijn ook de schuimranden aan slijtage onderhevig. U kiest daarom best voor een systeem waarbij deze randen later eventueel apart vervangen kunnen worden. Omdat het vinyl van een watermatras aan een constant verouderingsproces is onderworpen (ook indien het niet gebruikt wordt), is het belangrijk een waterbed te kiezen dat pas geproduceerd wordt na uw bestelling en niet reeds jaren in een opslagplaats lag.

Tenslotte is het belangrijk dat het ondersteunende element in een watermatras het water zelf is. Water is niet onderhevig aan slijtage. Het comfort en de ondersteunende eigenschappen van een watermatras veranderen dus niet doorheen de jaren, in tegenstelling tot de eigenschappen van een traditionele matras.

Terug naar de vragen
13. Welke garantie kan ik krijgen en wat betekent die ?


De garantiebepalingen variëren sterk van merk tot merk, maar de garantieduur is gemiddeld 5 jaar. Wat allemaal in de garantie inbegrepen is, wordt uitgelegd in uw garantiebewijs. De grootste zekerheid heeft u bij die merken waarbij zo weinig mogelijk verkoopsorganisaties tussen u en de werkelijke fabrikant bestaan. Fabrikanten uit Europa zijn hierbij aan de strengste normen onderworpen. Eis een duidelijk garantiebewijs en een handleiding in uw eigen taal. Bij ons kunt u ook garantie bijkopen.

Terug naar de vragen
14. Zal een waterbed mijn seksleven verbeteren of verslechteren ?


Dit is voor iedereen verschillend, maar er gaat misschien wel een nieuwe wereld voor u open !!!

Terug naar de vragen
15. Kraken waterbedden ?

Neen. Zodra bij de installatie de lucht uit de watermatras verwijderd is, maakt een waterbed geen geluid meer. Door de zeer stabiele opbouw van een waterbed, dat door het watervolume stevig op zijn plaats gehouden wordt, is men ook van het vervelende piepen van de bedconstructie verlost.

Terug naar de vragen
16. Is het in- en uitstappen gemakkelijk bij een waterbed ?

Dit is sterk afhankelijk van het type waterbed. Bij een Soft-side waterbed met een zachte schuimrand is er geen enkel probleem. Bij een hard-side waterbed, waar de rand uit een houten constructie bestaat, heeft u iets meer oefening nodig. Waterbedden met een extra bekkenondersteuning vergemakkelijken het uitstappen over het algemeen nog een beetje.

Terug naar de vragen17. Kan ik in een waterbed ontbijten ?

Geen enkel probleem. (als iemand zo lief is het u te brengen)

Terug naar de vragen
18. Kan men comfortabel zitten in een waterbed ?

Ja, zeer comfortabel zelfs. Een goed waterbed zal zich immers ook in zithouding volledig aan uw lichaam aanpassen. Uw benen worden door hun kleiner gewicht automatisch een beetje opgeheven en in tegenstelling tot verstelbare lattenbodems past de matrasoppervlakte zich precies aan uw lichaamsmaten aan. Hierbij behoudt men toch één doorlopend matrasoppervlak, ook als één van de partners zit en de andere ligt.

Terug naar de vragen
19. Wat is het gewicht van een waterbed ?

Het gewicht van een waterbed hangt af van het type. Tube-watermatrassen zijn natuurlijk het lichtste, omdat ze veel minder water bevatten. Een echt waterbed zal maximaal 210 kg/m2 wegen omdat het een standaard watermatras 21 cm hoog is. Afhankelijk van de breedte en vorm van de schuimrand zal dit gewicht kleiner zijn.

Terug naar de vragen
20. Zal mijn waterbed niet door de vloer zakken ?

Wij kennen geen enkel geval waarbij een waterbed door een vloer gezakt is, of deze door zijn gewicht beschadigd heeft. Het gewicht van een waterbed vormt ook geen enkel probleem. Het is immers zeer gelijkmatig verdeeld, zodat het een gespreide belasting uitoefent. Een klassiek bed, dat op vier kleine poten steunt, maakt veel meer kans om uw vloer te beschadigen.

Zelfs bij de zwaarste hard-side waterbedden zijn er nooit problemen in die richting geweest. Een gevuld waterbed weegt trouwens minder per vierkante meter dan een boekenkast of een gevulde koelkast.

Terug naar de vragen


Comments are closed.